Aktinische keratose

Aktinische keratosen zijn plekjes op de huid die ontstaan na langdurige blootstelling van de huid aan zonlicht. Op deze plaatsen (vooral gezicht, decolleté, kruin, handruggen) kunnen plekjes ontstaan. Het kan een begin zijn van huidkanker. Daarom is regelmatige controle wenselijk. Behandeling in een vroeg stadium kan erger voorkomen.

Behandeling

Aktinische Keratose kan middels verschillende crèmes behandeld worden (bij voorbeeld 5 fluorouracil crème, photodynamische therapie, cryotherapie). Daardoor wordt de huid op de plaats van de aktinische keratose beschadigd en maakt plaats voor nieuwe huid.

Photodynamische Therapie (PDT)
Aktinische Keratose kan ook d.m.v. PDT worden behandeld. Hierbij wordt de aangedane huid met een crème ingesmeerd. De crème wordt vervolgens opgenomen door de huidcellen en maakt deze gevoelig voor bepaalde golflengtes licht. De crème heeft 3 uur nodig om goed door de huidcellen te worden opgenomen. Vervolgens wordt de huid met een speciale lamp belicht. De volgende dagen ontstaat vaak een oppervlakkig schaafwondje en geneest de huid zonder littekenvorming.

Vergoeding/Verzekering

Uw bezoek aan Parkwegkliniek Sommer wordt regelmatig net zo vergoed als een bezoek aan het ziekenhuis. Bekijk hiervoor onze vergoedingenpagina of neem bij vragen contact met ons op.

Plan een afspraak