Dé specialist in dermatologie, plastische chirurgie, gynaecologie en urologie. Dermatoloog, Plastisch Chirurg, Gynaecoloog en Uroloog in Maastricht.

Galbulten

Galbulten, ook urticaria (urtica = brandnetel) genoemd is een huiduitslag die vaak heftig jeukt, zich in korte tijd ontwikkelt en overal op het lichaam kan komen opzetten. De bestaande galbulten trekken binnen 24 uur weer weg, maar worden gevolgd door nieuwe plekken. De huidafwijkingen kunnen samenvloeien tot grotere plekken, ook urtica of kwaddel genoemd.

Urticaria is een uiting van het immuunsysteem op een meestal onbekende prikkel. Zo’n prikkel kan een infectie, medicijnengebruik of een reactie op voedsel zijn. De onderliggende oorzaak is meestal niet te achterhalen. Wel is urticaria goed te behandelen, zodat de huid weer tot rust komt.

Behandeling

De symptomen van urticaria kunnen vaak goed behandeld worden met verschillende soorten antihistaminica. De respons hierop is individueel verschillend, maar uiteindelijk kan voor ieder patiënt een passende therapie gevonden worden, bespreek dit met de behandelende dermatoloog.

Vergoeding/Verzekering

Uw bezoek aan Parkwegkliniek Sommer wordt regelmatig net zo vergoed als een bezoek aan het ziekenhuis. Bekijk hiervoor onze vergoedingenpagina of neem bij vragen contact met ons op.

Plan een afspraak