Dermatologie

Acne

Acne is in de volksmond bekend onder de term jeugdpuistjes. Tijdens de puberteit heeft vrijwel iedereen een episode van acne doorgemaakt.

Aktinische keratose

Aktinische keratosen zijn plekjes op de huid die ontstaan na langdurige blootstelling van de huid aan zonlicht.

Basaalcelcarcinoom

Het basaalcelcarcinoom is een oppervlakkige vorm van huidkanker, die langzaam groeit en normaal gesproken niet uitbreidt via de bloed of lymfebanen.

Constitutioneel eczeem

Constitutioneel eczeem is een jeukende huidafwijking die vaak al op babyleeftijd begint.

Cosmetische dermatologie

Binnen Parkwegkliniek Sommer voeren wij diverse cosmetische ingrepen uit. Onder andere ook laserbehandelingen.

Galbulten

Galbulten, ook urticaria (urtica = brandnetel) genoemd is een huiduitslag die vaak heftig jeukt, zich in korte tijd ontwikkelt en overal op het lichaam kan komen opzetten.

Huidkanker

De eerste stap is het stellen van een goede diagnose. Daarbij is het geoefende oog van een dermatoloog vaak voldoende.

Melanoom

Het melanoom is vaak een gepigmenteerde huidkanker en valt op door zijn donkere kleur. Deze vorm van kanker ontstaat uit de pigmentcellen (melanocyten).

Moedervlek

Moedervlekken zijn goedaardige opeenhopingen van pigmentcellen in de huid. Het is een normaal verschijnsel.

Open been

Een ulcus cruris heet ook wel een open been. Dit is een wond op het onderbeen. Deze wond wil niet goed genezen en bestaat vaak maanden en soms zelfs jaren

Overmatig zweten

Bij overmatig zweten hebben mensen last van hevige transpiratie in de oksels, de handen, voeten, soms ook op het voorhoofd.

Plaveiselcelcarcinoom

Een plaveiselcelcarcinoom van de huid gaat uit van de bovenste lagen van de huid. Over het algemeen groeit deze huidkanker snel en is in staat, om via bloed of lymfesysteem elders in het lichaam terecht te komen.

Psoriasis

Psoriasis is een huidziekte met rode scherp begrensde plekken en witte schilfers. Vaak zijn deze op knieën en elle bogen aanwezig, maar u kunt deze plekken op uw hele lichaam krijgen.

Schimmel- of kalknagel

Een schimmelnagel is een nagel die is aangetast door een schimmelinfectie. Dit wordt ook wel kalknagel genoemd.

Spataderen

Spataderen (varices) zijn afwijkingen aan de aders. Aders zijn bloedvaten voor het afvoeren van het bloed. Deze aders lopen van het been naar het hart.

Vaginale laser

Door de laserbehandeling wordt de structuur van de vaginawand weer verbeterd. De laser zorgt voor een blijvende verandering in de structuur van de vagina, waardoor het vochtpeil herstelt.

Wratten

Wratten zijn door een virus veroorzaakte plekjes van de huid die meestal verheven, bloemkoolachtige uitgroeisels vormen aan handen en voeten.