Urologie

Wat is het?

Parkwegkliniek Sommer biedt sinds 1 mei 2017 ook zorg aan patiënten met klachten op het gebied van urologie. Patiënten die eerder onder behandeling bij Andros Mannenkliniek kunnen nu terecht bij Parkwegkliniek Sommer, de kliniek bevindt zich in hetzelfde gebouw en etage waar ook de Andros kliniek was gevestigd. Ook bij Parkwegkliniek Sommer wordt de zorg vergoed via de zorgverzekeraar. Voor u ontstaan geen eigen kosten behoudens het eigen risico (wat bij alle zorginstellingen in Nederland door de patiënt ieder jaar zelf betaald dient te worden)

Ook nieuwe patiënten kunnen een afspraak maken bij Parkwegkliniek Sommer met urologische klachten. Als u last heeft van pijn bij het plassen, andere plasklachten, erectie problemen, afwijkingen van de testosteronspiegel of uw prostaat moet onderzocht worden dan kunt u hiervoor terecht voor nader onderzoek en analyse in onze kliniek. Drs. Balk en Dr. Oerlemans nemen de tijd om goed naar uw klachten te luisteren en het gepaste onderzoek in te zetten. Om een afspraak te kunnen maken dient u een verwijsbrief van uw huisarts te hebben.

Besnijdenis

Bij een besnijdenis wordt de gehele voorhuid van de penis verwijderd. De meest voorkomende reden hiertoe zijn bij volwassen mannen is een te nauwe voorhuid, de zogenaamde phimosis.

lees meer

Blaaspijn

Symptomen vaak moeten plassen met drang, branderige sensatie, kleine porties, vaak gepaard gaande met koorts.

lees meer

Erectile dysfunctie

Hiervan is sprake bij voortdurend onvermogen een erectie te verkrijgen en vol te houden tot voltooiing van de seksuele activiteit.

lees meer

Kromstand van de penis

Kromstand van de penis (induratio penis plastica, M. Peyronie) is een genetische praedispositie, niet voorkomend in het verre oosten, bestaand uit opbouw van fibreus/collageen weefsel in de Tunica Albuginea.

lees meer

Plasklachten

Ontstaat deels door moeizaam ontzegging van de blaas deels t.g.v. vergroting van de prostaat- deels verlies van de elasticiteit van de blaasspier, met veelal klachten zoals vastgelegd in IPSS-score.

lees meer

Praemature ejaculatie

Van premature ejaculatie is sprake wanneer de man een orgasme/ejaculaat beleeft spoedig na seksuele activiteit en met en minimale penis stimulatie.

lees meer

Prostaatbiopt

Biopten van de prostaat moeten worden genomen om met zekerheid de diagnose prostaatkanker te stellen.

lees meer

Prostaatkanker

Prostaatkanker ontwikkelt zich in de cellen van de klierbuisjes van de prostaat. Hierdoor ontstaat een verandering van het prostaatweefsel.

lees meer

Prostaatontsteking

Hiervan wordt gesproken als er sprake is van een bacteriële ontsteking van de prostaat.

lees meer

Prostaatpijn

Voorbijgaande aan een bacteriële ontsteking van prostaat gaat vaak samen met een ver doorgaan bekkenbodem tonus (spanning).

lees meer

PSA

Screening van prostaat middels RT en PSA is door Z.I. Nederland overgenomen en door de ziektekostenverzekeraar niet toegestaan.

lees meer

Sterilisatie

Een sterilisatie bij de man is een eenvoudige ingreep waarbij de uroloog een stukje verwijdert van beide zaadleiders en er geen bevruchting meer kan plaatsvinden.

lees meer

Testosterontekort

Testosteron is het belangrijkste mannelijk geslachtshormoon en wordt voor 95% in de zaadballen (leydig cellen) en voor 5% het in de bijnieren geproduceerd.

lees meer

Vergroting van de prostaat

De prostaat is een klier tussen de blaasuitgang/hals en de uitwendige sluitspier van de plasbuis gelegen en is in grootte vergelijkbaar met een kastanje.

lees meer