Dé specialist in dermatologie, plastische chirurgie, gynaecologie en urologie. Dermatoloog, Plastisch Chirurg, Gynaecoloog en Uroloog in Maastricht.

Cosmetische Dermatologie

Laser behandelingen

De laserbehandelingen worden binnen Parkwegkliniek Sommer uitgevoerd door een dermatoloog.

 

Overmatige haargroei/Ontharing

Een laserbehandeling kan u blijvend verlossen van ongewenste haargroei bij oksels, rug, benen en de bikinilijn. Het laserlicht zorgt voor een veilige, snelle en (mogelijk) blijvende ontharing. Scheren en harsen is daarna verleden tijd. De laser biedt ook een oplossing bij overbeharing in het gelaat. Een behandeling voor het gelaat wordt vanuit de aanvullende verzekering vergoed.

Behandeling

Ontharingsbehandeling geschiedt middels de alexandrite laser. Meestal zijn 4-8 behandelingen nodig. Kosten zijn afhankelijk van de uitgebreidheid van het te behandelende gebied. Zo is rug behandeling duurder dan bikinilijn, voor prijzen verwijzen we u naar onze prijslijst voor cosmetische behandelingen.

 

Bloedvaatjes in het gezicht, op de benen en op de romp

Laser wordt ingezet bij de behandeling van aangedane vaatjes in en rond het gelaat, zoals couperose en zogenoemde spiders (hemangiomen). Rode vlekjes in het gezicht en op het lichaam, worden met  laserbehandeling blijvend verwijderd. Veel vrouwen hebben last van bezemrijsvarices op hun benen. Dit zijn kleine blauwe vaatjes, vlak onder het huidoppervlak. De kleine ontsierende haarvaatjes op de benen kunnen eveneens verwijderd worden met een laserbehandeling.

Behandeling

Bloedvaatjes worden in onze praktijk behandeld met de NdYag laser. Meestal zijn meerdere behandelingen nodig om een optimaal resultaat te bereiken. Voor prijzen verwijzen we u naar onze prijslijst voor cosmetische behandelingen.

 

Pigmentvlekken op gezicht en handruggen

Daarnaast zijn er laserbehandelingen voor het verwijderen van pigmentvlekken in het gezicht en op de handrug. Deze pigmentvlekken kunnen ontstaan op jonge leeftijd, maar ook voorkomen op oudere leeftijd als gevolg van teveel zonblootstelling in de jeugdjaren.

Behandeling

Pigmentvlekken worden in onze praktijk behandeld middels de Alexandrite laser. Pigmentvlekken worden zo oppervlakkig met één tot meerdere laserbehandeling verwijderd. Bij pigmentvlekken is het van belang dat er goede bescherming van de zon plaatsvindt. Voor prijzen verwijzen we u naar onze prijslijst voor cosmetische behandelingen.

 

Acnelittekens

Acne laat soms ontsierende littekens achter. Om ervoor te zorgen dat de acne geen littekens achterlaat wordt de acne snel en serieus aangepakt. Daarnaast is het van belang dat krabben aan de huid zo min mogelijk wordt toegepast, dit versterkt namelijk het ontstaan van littekens op de huid. Wanneer er toch littekens ontstaan of al aanwezig zijn, biedt een laserbehandeling de oplossing.

Behandeling

Middels de CO2 fractional laser kunnen acne littekens worden behandeld. Hierdoor wordt de oppervlakte van de huid weer gladder en wordt het onderliggende collageen weer strak getrokken. Voor prijzen verwijzen we u naar onze prijslijst voor cosmetische behandelingen.

Vergoeding/Verzekering

Uw bezoek aan Parkwegkliniek Sommer wordt net zo vergoed als een bezoek aan het ziekenhuis. Er vallen geen extra kosten aan. Vrijwel al onze behandelingen vallen onder de verzekerde zorg en worden vergoed door de zorgverzekeraar. Houdt wel rekening met het verplichte eigen risico.

Vergoeding
De vergoeding van de zorgverzekeraar kan lager zijn dan de landelijk gebruikelijke tarieven. Vaak keert de zorgverzekeraar een gedeelte van het tarief uit. Het verschil tussen het gebruikelijke tarief en door de zorgverzekeraar uitgekeerd bedrag is voor risico van Parkwegkliniek Sommer (eigen bijdrage). Voor u ontstaan daardoor geen extra kosten. Bij een vasectomie of cosmetische behandelingen is er wel sprake van een eigen bijdrage. Mocht u contact opnemen met uw zorgverzekeraar, zult u soms nog ten onrechte als antwoord krijgen dat er geen vergoeding wordt uitbetaald omdat er geen overeenkomst is met Parkwegkliniek Sommer. Dit is echter niet waar, u zult ALTIJD recht hebben op een vergoeding mits u een verwijsbrief heeft van een huisarts of specialist. Voor een consult of behandeling bij een specialist van Parkwegkliniek Sommer betaalt u echter wel eerst uw eigen risico indien u dit nog niet gebruikt heeft. Voor 2022 is het minimale eigen risico door de overheid vastgesteld op 385 euro, maar dit kunt u persoonlijk hoger hebben vastgelegd.

DBC-systematiek

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft ziekenhuizen verplicht te werken volgens de DBC-systematiek.

Wat is een DBC?
In de zorg wordt gewerkt met DBC’s. Een DBC staat voor diagnose behandel combinatie. Op het moment dat een patiënt zich met een zorgvraag bij Parkwegkliniek Sommer meldt, openen wij een DBC-traject. In dit traject leggen wij gaandeweg vast welke activiteiten zijn uitgevoerd om een diagnose vast te stellen en een aandoening te behandelen. Deze activiteiten kunnen bijvoorbeeld een gesprek met de specialist zijn, een onderzoek of een behandeling. Wij sturen een rekening voor het gehele DBC-traject naar de zorgverzekeraar, niet voor elke activiteiten afzonderlijk.

Waarom kan er vooraf niet altijd een goede indicatie van de kosten worden gegeven?
Het is van tevoren niet mogelijk om vast te stellen wat de kosten van een DBC-traject zijn. Eerst moet de specialist de diagnose vaststellen en beoordelen welke onderzoeken en behandelingen er nodig zijn om u te helpen.