Dé specialist in dermatologie, plastische chirurgie, gynaecologie en urologie. Dermatoloog, Plastisch Chirurg, Gynaecoloog en Uroloog in Maastricht.

PSA

Prostaatkanker is nog altijd doodsoorzaak nummer 1 bij mannen boven de 50 jaar. Door vroegdiagnostiek middels PSA-bepaling is de incidentie (voorkomen) sterk toegenomen echter geen vermindering in de mortaliteit. Een eenmalige PSA-bepaling bij mannen tussen de 50 en 55 jaar, die niet erfelijk belast zijn, is zinvol.  Bij een verkregen waarde van minder dan 1.5 ug/l is wetenschappelijk bewezen dat in de eerstkomende 10 jaar geen prostaat ca kan worden vastgesteld.

Bij mannen met de leeftijd tussen de 55 en 69 jaar is detectie middels PSA zinvol. Boven een leeftijd van 70 jaar wordt de PSA-bepaling minder geadviseerd. Precisie diagnostiek is echter noodzakelijk om tot de diagnose prostaatkanker te komen.

Behandeling

Door middel van bloedprikken kan de PSA bepaald worden, dit gebeurd in overleg met de uroloog. Het bloedprikken zal minimaal een week voor het consult moeten gebeuren, zodat de arts bij het consult de uitslag heeft.

Vergoeding/Verzekering

Uw bezoek aan Parkwegkliniek Sommer wordt regelmatig net zo vergoed als een bezoek aan het ziekenhuis. Bekijk hiervoor onze vergoedingenpagina of neem bij vragen contact met ons op.

Plan een afspraak