Dé specialist in dermatologie, plastische chirurgie, gynaecologie en urologie. Dermatoloog, Plastisch Chirurg, Gynaecoloog en Uroloog in Maastricht.

Bloedverlies na overgang

Indien u een jaar niet meer heeft gemenstrueerd, en dus postmenopauzaal bent, hoort u geen bloed meer te verliezen. Een nieuwe menstruatie of slechts een paar druppels bloedverlies moeten u gelijk alarmeren om naar de huisarts te gaan. Deze zal u verwijzen voor een inwendige echo via de schede en eventueel nader onderzoek. Gelukkig wordt postmenopauzaal bloedverlies in de meeste gevallen veroorzaakt door een goedaardige oorzaak (bijvoorbeeld een poliep van het baarmoederslijmvlies) en bij ongeveer de helft van de vrouwen met postmenopauzaal bloedverlies wordt zelfs helemaal geen oorzaak gevonden. Het is echter belangrijk om kanker van het baarmoederslijmvlies uit te sluiten.

Behandeling

Uw gynaecoloog neemt de tijd voor u om te luisteren naar uw verhaal en uw wensen. Het inwendige echo onderzoek vindt plaats meteen tijdens het eerste bezoek.Tijdens het consult wordt besproken of aanvullend onderzoek nodig is. Afhankelijk van het inwendige echo onderzoek zullen de onderliggende oorzaken van het bloedverlies worden besproken.

Vergoeding/Verzekering

Uw bezoek aan Parkwegkliniek Sommer wordt regelmatig net zo vergoed als een bezoek aan het ziekenhuis. Bekijk hiervoor onze vergoedingenpagina of neem bij vragen contact met ons op.

Plan een afspraak