Dé specialist in dermatologie, plastische chirurgie, gynaecologie en urologie. Dermatoloog, Plastisch Chirurg, Gynaecoloog en Uroloog in Maastricht.

Ooglid correcties

Bovenooglidcorrectie
Door het verouderingsproces van de huid van de oogleden en de onderliggende lagen, kunnen de oogleden gaan uitzakken. Hierdoor ontstaat er rimpeling, plooivorming en vorming in de oogleden. Het gevolg is dat men een vermoeid, of niet uitgeslapen uiterlijk krijgt. Soms valt de huid op de wimpers. Er kan ook sprake zijn van een lage wenkbrauw. Huid op de wimpers kan ook op jonge leeftijd ontstaan, meestal door een familiaire aanleg.

Vaak gehoorde klachten zijn: er moe of oud uitzien of het ervaren van zware, vermoeide oogleden. Het verouderingsproces van de huid is individueel verschillend. Door de jaren verliest de huid haar elasticiteit, wordt dunner en meer gerimpeld. Verslapping van de ooglid huid kan goed gecorrigeerd worden met een ooglidcorrectie.

Onderooglidcorrectie
Door het verouderingsproces van de huid en weefsels rond de ogen kunnen ook “wallen” ontstaan.

Deze ontstaan door uitzakking van het vet dat gepaard kan gaan met vochtophoping dat zich rond de oogbal bevindt. Het gevolg is dat men een vermoeid, of niet uitgeslapen uiterlijk krijgt. Wallen in de onderoogleden kunnen ook op jonge leeftijd ontstaan, meestal door een familiaire aanleg.

Vergoeding/Verzekering

Uw bezoek aan Parkwegkliniek Sommer wordt net zo vergoed als een bezoek aan het ziekenhuis. Er vallen geen extra kosten aan. Vrijwel al onze behandelingen vallen onder de verzekerde zorg en worden vergoed door de zorgverzekeraar. Houdt wel rekening met het verplichte eigen risico.

Vergoeding
De vergoeding van de zorgverzekeraar kan lager zijn dan de landelijk gebruikelijke tarieven. Vaak keert de zorgverzekeraar een gedeelte van het tarief uit. Het verschil tussen het gebruikelijke tarief en door de zorgverzekeraar uitgekeerd bedrag is voor risico van Parkwegkliniek Sommer (eigen bijdrage). Voor u ontstaan daardoor geen extra kosten. Bij een vasectomie of cosmetische behandelingen is er wel sprake van een eigen bijdrage. Mocht u contact opnemen met uw zorgverzekeraar, zult u soms nog ten onrechte als antwoord krijgen dat er geen vergoeding wordt uitbetaald omdat er geen overeenkomst is met Parkwegkliniek Sommer. Dit is echter niet waar, u zult ALTIJD recht hebben op een vergoeding mits u een verwijsbrief heeft van een huisarts of specialist. Voor een consult of behandeling bij een specialist van Parkwegkliniek Sommer betaalt u echter wel eerst uw eigen risico indien u dit nog niet gebruikt heeft. Voor 2022 is het minimale eigen risico door de overheid vastgesteld op 385 euro, maar dit kunt u persoonlijk hoger hebben vastgelegd.

DBC-systematiek

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft ziekenhuizen verplicht te werken volgens de DBC-systematiek.

Wat is een DBC?
In de zorg wordt gewerkt met DBC’s. Een DBC staat voor diagnose behandel combinatie. Op het moment dat een patiënt zich met een zorgvraag bij Parkwegkliniek Sommer meldt, openen wij een DBC-traject. In dit traject leggen wij gaandeweg vast welke activiteiten zijn uitgevoerd om een diagnose vast te stellen en een aandoening te behandelen. Deze activiteiten kunnen bijvoorbeeld een gesprek met de specialist zijn, een onderzoek of een behandeling. Wij sturen een rekening voor het gehele DBC-traject naar de zorgverzekeraar, niet voor elke activiteiten afzonderlijk.

Waarom kan er vooraf niet altijd een goede indicatie van de kosten worden gegeven?
Het is van tevoren niet mogelijk om vast te stellen wat de kosten van een DBC-traject zijn. Eerst moet de specialist de diagnose vaststellen en beoordelen welke onderzoeken en behandelingen er nodig zijn om u te helpen.