Ooglid correcties

Bovenooglidcorrectie
Door het verouderingsproces van de huid van de oogleden en de onderliggende lagen, kunnen de oogleden gaan uitzakken. Hierdoor ontstaat er rimpeling, plooivorming en vorming in de oogleden. Het gevolg is dat men een vermoeid, of niet uitgeslapen uiterlijk krijgt. Soms valt de huid op de wimpers. Er kan ook sprake zijn van een lage wenkbrauw. Huid op de wimpers kan ook op jonge leeftijd ontstaan, meestal door een familiaire aanleg.

Vaak gehoorde klachten zijn: er moe of oud uitzien of het ervaren van zware, vermoeide oogleden. Het verouderingsproces van de huid is individueel verschillend. Door de jaren verliest de huid haar elasticiteit, wordt dunner en meer gerimpeld. Verslapping van de ooglid huid kan goed gecorrigeerd worden met een ooglidcorrectie.

Meer informatie

Onderooglidcorrectie
Door het verouderingsproces van de huid en weefsels rond de ogen kunnen ook “wallen” ontstaan.

Deze ontstaan door uitzakking van het vet dat gepaard kan gaan met vochtophoping dat zich rond de oogbal bevindt. Het gevolg is dat men een vermoeid, of niet uitgeslapen uiterlijk krijgt. Wallen in de onderoogleden kunnen ook op jonge leeftijd ontstaan, meestal door een familiaire aanleg.

Meer informatie

Behandeling

Tijdens een eerste gesprek met plastisch chirurg drs. Michels zal uitvoerig worden ingegaan op de mogelijkheden die er zijn voor uw specifieke probleem. De voor- en nadelen alsook de risico’s en verwachtingen van de behandeling zullen worden besproken.

Bij de ooglidcorrectie neemt de plastisch chirurg overtollige huid, vetweefsel en soms ook spierweefsel weg. Zo verbetert zij de contour van het ooglid opdat u een frissere gelaatsuitdrukking krijgt.

Ook kan het zijn dat het ooglidspiertje wat is uitgerekt de oogleden niet geheel optrekt. De plastisch chirurg kan doormiddel van het verstevigen van dit spiertje de functie en het zicht herstellen.

Verslapping van de ooglid huid en walletjes kunnen goed gecorrigeerd worden met een onderooglidcorrectie. Een onderooglidcorrectie geeft eveneens een frissere en wakkere, vaak verjongende blik.