Roxanne Jacobs

Roxanne Jacobs

CHT-NL Handtherapeut
Roxanne Jacobs is praktijkeigenaar en CHT-NL handtherapeut (Nationale gecertificeerde handtherapeut) bij Carpus Care handtherapie, een praktijk gespecialiseerd in hand- en polsklachten. In 2012 is zij afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool Zuyd te Heerlen. Na haar studie heeft zij de opleiding handtherapie in Utrecht gevolgd. Deze opleiding heeft zij met succes afgerond waarna zij in 2014 Carpus Care handtherapie heeft opgericht. In 2017 heeft zij een tweede praktijkopleiding voor handtherapie gevolgd aan het Erasmus MC te Rotterdam. Deze is ook met succes afgerond.

Binnen Parkwegkliniek Sommer werkt zij nauw samen met drs. Alice Michels, plastisch chirurg. Samen met drs. Alice Michels behandelt zij patiënten met hand- en polsklachten. Één keer per maand vindt er een handenspreekuur plaats waarbij Roxanne Jacobs en drs. Alice Michels samen met de patiënt de klachten in kaart brengen en een geschikte behandeling vormgeven.

Als handtherapeut houdt zij zich bezig met postoperatieve behandeling van hand en pols, maar ook conservatieve hand- en polsbehandelingen. Het maken van een spalk op maat van thermoplastisch materiaal is iets waar zij zeer ervaren in is.

“Als handtherapeut en ergotherapeut kun je heel veelzijdig te werk gaan door het maken van spalken en patiëntgerichte oefeningen etc. Mijn werk voelt als een passie voor mij. Ik breng het probleem in kaart en werk, samen met de patiënt, aan een optimaal herstel. Tijdens elke behandeling staat de patiënt centraal met zijn of haar handklachten. Het zoeken naar de juiste oplossing, dat is waar ik goed in ben.”

  • Nederlandse Vereniging voor HandTherapie (NVHT)
  • Ergotherapie Nederland (EN)