Vera Vandoninck

Dr. Vera Vandoninck

Uroloog
Dr Vera Vandoninck heeft haar opleiding genoten aan de universiteit Antwerpen. Aansluitend startte ze haar doctoraat aan het Radboud Ziekenhuis Nijmegen. De opleiding Urologie werd in MUMC+ en Catharina Ziekenhuis Eindhoven gevolgd. In 2007 rondde ze haar PhD af en promoveerde ze op het onderwerp van Percutane Tibial Nerve Stimulation PTNS voor blaasklachten. In 2008 rondde ze haar opleiding tot uroloog af en begon ze haar werkzaamheden als uroloog in het Laurentius Ziekenhuis Roermond waar ze tot op heden nog steeds werkzaam is.
.
Als vrouwelijke uroloog ziet zij vaak vrouwen met urogynaecologische klachten en schenkt ze aandacht aan de vaak complexe samenhang van urologisch, gynaecologische (hormonale), neurologische en algemene factoren. Vaak voorkomende aandoeningen zijn recidiverende urineweginfecties, blaasklachten en urineverlies. Het behandelpalet  gaat van goede informatievoorziening en geruststelling, tot adviezen tot Percutane Tibial Nerve Stimulation (acupunctuurnaaldje bij de enkel),  botoxbehandelingen van de blaas, blaasspoelingen, poliklinische injectie van opvulmateriaal van de plasbuis of plaatsen van een incontinentiebandjes. Voor het laatste is verwijzing nodig naar een ziekenhuis, de andere behandelingen kunnen poliklinisch bij Parkwegkliniek Sommer toegepast worden. In Roermond is ze vaste uroloog in het Kennis Centrum voor Incontinente en Verzakking KCIV waar ze wekelijks spreekuur doet met de gynaecoloog.
.
Daarnaast ziet zij als algemeen uroloog natuurlijk ook de man met prostaatklachten, verhoogd PSA, sterilisatiewens, of andere urologische klachten.