Pierre

Dr. Pierre Van Neer

Dermatoloog
Dr. Pierre Van Neer is dermatoloog sinds 1992. Hij heeft 22 jaar als dermatoloog gewerkt in het Laurentius Ziekenhuis te Roermond en het St. Jans Gasthuis te Weert. Momenteel werkt hij structureel als algemeen dermatoloog in de Da Vinci kliniek in Beerse, België en als waarnemend dermatoloog op diverse plaatsen in Nederland. Dr. Van Neer is een zeer ervaren algemeen dermatoloog met een ruime ervaring in alle huidziekten die een dermatoloog behandelt. Daartoe behoren ook de behandeling van huidkanker en spataderen. In 2007 is hij gepromoveerd op spataderen (titel proefschrift: The Role of incompetent perforating veins in varicose veins).

Naast praktische ervaring houdt Dr. Van Neer zich ook op de hoogte van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen. Regelmatig publiceert hij in diverse (inter)nationale tijdschriften.

Dr. Van Neer heeft in zijn carrière ook veel tijd besteed aan dermatologie in Afrika. Hij is diverse jaren betrokken geweest bij de stichting Dermozam. Deze stichting verzorgde het dermatologie onderwijs aan de universiteit van Beira, Mozambique.

Momenteel is Dr. Van Neer betrokken bij het onderwijs van de faculteit geneeskunde van de universiteit van Zanzibar (Tanzania). Hij is bestuurslid van de stichting Peregrinus, opgericht om de dermatologische zorg in Zanzibar op alle mogelijke wijzen te ondersteunen.