dr Martin Bergmans

Dr. Martin Bergmans

Gynaecoloog
Dr. Martin Bergmans is opgeleid tot basisarts aan de Universiteit van Utrecht. Na verkenning bij Interne Geneeskunde en Chirurgie heeft hij uiteindelijk heel bewust gekozen voor Gynaecologie. Na 32 jaar werkzaam te zijn geweest bij het Laurentius Ziekenhuis in Roermond, ging hij met pensioen. Martin Bergmans was nog niet klaar om met pensioen te gaan, vandaar dat hij aan de slag is gegaan bij Parkwegkliniek Sommer.

Bij het Laurentius ziekenhuis heeft Martin Bergmans ontwikkelingen in het bekkenbodem gebied uitgerold. Denk hierbij aan problemen van de bekkenbodem bij een verzakking. Tevens heeft hij wel duizenden baby’s ter wereld gebracht tijdens zijn hele carrière, een hele bijzondere gebeurtenis. Daarnaast is Martin Bergmans voorzitter geweest van de medische staf en heeft hij in de interstafraad van samenwerkende algemene ziekenhuizen gezeten.

Een hoogtepunt van zijn carrière is de totstandkoming van zijn proefschrift, een samenwerking tussen de Vrije Universiteit van Amsterdam en het MUMC in Maastricht.