Proctologie

Het praten over anale klachten wordt over het algemeen als gênant ervaren, toch komen anale aandoeningen –vroeg of laat- bij veel mensen voor. Klachten, zoals pijn of jeuk, of het verliezen van vocht, bloed of ontlasting, kunnen in combinatie met onzekerheid over de oorzaak leiden tot bezorgdheid en schaamte. Ze kunnen je daardoor ook danig belemmeren in je dagelijkse bezigheden.

Vaak wordt door middel van zelf aangeschafte smeerseltjes uit de drogisterij of apotheek geprobeerd de klachten te verhelpen. Deze geven meestal een tijdelijke verbetering van de klachten zonder het daadwerkelijke probleem aan te pakken, terwijl de meeste oorzaken van anale klachten door middel van een simpele poliklinische behandeling te verhelpen zijn.

Behandeling

Klachten van jeuk, irritatie, pijn, bloedverlies, vochtverlies of ontlastingsverlies of een combinatie ervan kunnen bij alle anale aandoeningen voorkomen. Om tot een juiste diagnose en behandeling te komen zal tijdens het consult het klachtenpatroon worden uitgevraagd en een lichamelijk onderzoek worden verricht al dan niet in combinatie met een proctoscopie.

U kunt terecht voor alle anale problemen: